Kawa Izzo
Dobra kawa to przede wszystkim produkt, który zachwyca smakiem i wyjątkowym aromatem. Można to osiągnąć dzięki oryginalnej recepturze opartej na doskonaleniu technologii wypalania ziaren. Kawa Izzo to produkt z włoskiej palarni, która powstała u stóp Wezuwiusza.
Historia kawy Izzo
Palarnia Izzo została założona w roku 1979 w malej i urokliwej włoskiej miejscowości Boscoreale. Pomysłodawcą i ojcem marki jest Vincenzo Izzo, prawdziwy miłośnik włoskiego espresso, który już od trzydziestu lat zajmuje się doskonaleniem sposobów wypalania kawy, by nadać im wyjątkowy i niepowtarzalny smak oraz aromat.
Jakość kawy ma znaczenie
To, co stanowi o sile i wyjątkowości kawy Izzo to szczegółowy proces analizy, określającej jakość ziaren, jakie trafiają do palarni. Specjaliści przeprowadzają chemiczną analizę i poddają kawę testom. Do procesu wypalania docierają jedynie ziarna o najwyższej jakości. Ziarna wypalane są przez 18 minut w wysokiej temperaturze, co wpływa na ich wyjątkowy smak.
Oryginalny smak kawy Izzo
W procesie produkcji kaw Izzo używane są jedynie ziarna kaw wysokiego gatunku. Są to ziarna robusty i arabici. Wybierane są z nich jedynie najlepsze, te, które cechuje wyjątkowy aromat i intensywność. Dzięki temu kawy Izzo zachwycają mocnym smakiem, a jednocześnie brakiem kwasowości i goryczki. Idealnie nadają się do podania w formie espresso, ale sprawdzi się także jako materiał na bardziej delikatne napoje kawowe, np. cappuccino z pianką. To propozycja dla wszystkich tych, którzy od kawy oczekują nie tylko pobudzenia, ale również wyjątkowego smaku.
Zapraszamy także do zapoznania się z innymi oferowanymi przez nas sklep z kawą: